10 tips om je motivatie te vinden voor te sporten !!

21.04.2020WORKOUTS

Wij hebben hier 10 sport motivatie tips voor je klaar.

Als topsporters ervaren wij dit ook wel eens, “Geen zin om te sporten” !!

Nu is dit natuurlijk ons werk en werken wij toe naar een groter doel. 

Onze trainers maken een mooie planning op die er moet voor zorgen dat wij kunnen presteren op bestelling, dit wanneer de wedstrijden gepland staan en daar waar we onze doelen willen behalen.

Dit brengt ons bij TIP 1: stel doelen die je wil behalen !! 

Doelen zijn belangrijk in het leven, dit weet iedereen en wist je dit nog niet dan weet je het nu. ;) ZET DOELEN !!

Wij hebben van onze hobby ons beroep kunnen maken, dit wil zeggen dat hetgeen we doen, ook graag doen. En dit is dan meteen ook TIP 2: Zoek een sport dat je graag wil doen !!

TIP 3: Motivatie komt na actie, dit wil zeggen dat je in de meeste gevallen eerste een actie moet ondernemen voordat de motivatie komt. Zoals bv. Het schrijven van deze blog…

Eerst gaan we opzoek naar een onderwerp (=ACTIE), als we dit niet doen weten we niet over wat me moeten schrijven en is er geen motivatie om onze laptop open te klappen en om aan deze 10 tips te beginnen.

Trek eerst je leuke sportkleding aan en begin te sporten, en kijk al vast uit naar dat zalige gevoel dat je krijgt na het afwerken van een goede workout.

TIP 4: Je conditie verbeterd en je word sterker !! 

Zoals je wel weet verbeterd je uithouding door duursporten en als je er enkele krachtoefeningen aan toevoegt word je hier ook sterker van.

Je kan lekker lang gaan spelen met de kids of een zware boodschappentas makkelijk brengen tot in de keuken.

Door het sporten komen er verschillende stofjes vrij in de hersenen, deze zorgen ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt! Dus TIP 5: Je krijgt meer zelfvertrouwen door het sporten !!

Door te sporten ga je calorieën verbruiken als je dit combineert met een goede eetgewoonte ga je hier ook enkele kilo’s door verliezen.

TIP 6: je lichaam gaat er beter en strakker uitzien.

Zoals wij zeggen “consistency is de key to your succes”, dit is belangrijk om je doelen te willen behalen. Het maakt niet uit over welke doelen het gaat, wil je graag afvallen, wil je werken aan je algemene gezondheid of wil je pieken naar een wedstrijd… 

Als je niet consequent sport ga je je doelen nooit behalen !! TIP 7: Sport consequent, zet je sportmomenten vast in je agenda !!

TIP 8: Krijg meer energie door te sporten !! 

Voel je je wat futloos de laatste dagen, dan kan sporten helpen om je weer energiek en levenslustig te voelen.

Sporten is niet alleen lichamelijk heel goed maar ook is dit een gelukspil voor je brein, door een bepaalde stof dat vrij komt bij het sporten ga je meer hersencellen kunnen aanmaken. Waardoor onderanderen TIP 9: je geheugen en focus beter gaan worden door het sporten  !!

Nu voor je massaal aan het sporten gaat en er te fanatiek invliegt, willen we je er wel op wijzen dat je je eerst goed informeert, indien nodig bij je huisarts en je goed laat begeleiden door een gediplomeerde trainer en coach.

TIP 10: Te veel is te veel, probeer een goede evenwicht te zoeken tussen sport en rust. Vlieg er niet te fanatiek in maar bouw dit rustig op.

Nu heb je de informatie die je zocht en is het tijd voor actie !! ;)

Veel sport plezier en tot snel !! 

Elke Vanhoof

@CyclingCube