Heb jij ook wel eens last van spierpijn na het sporten ??

22.04.2020WORKOUTS

Ook wij als topsporters hebben wel eens last van spierpijn, ikzelf vind dit een geweldig gevoel !!

Het gevoel dat je werk hebt geleverd en dat je spieren zich door het gebruiken van de juiste voeding aan het opbouwen zijn en dus sterker aan het worden.

Met andere woorden: je lichaam is beter aan het worden !!

Hoe meer je sport hoe minder last je gaat krijgen van deze spierpijntjes, nu moet je niet als een gek beginnen te sporten.

Zonder rust kan je lichaam niet herstellen en kan je blessures in de hand werken, dit willen we natuurlijk niet !!

Zoals ik al eerder heb vermeld is voeding belangrijk, de juiste voeding helpt je bij het terug opbouwen van je lichaam. De spierscheurtjes die je hebt gemaakt tijdens het sporten worden weer herstelt en verbetert.

Om die reden is het bij het intensief sporten aan te raden om in het begin te werken met een voedingsdeskundige.

Indien je recreatief sport en je al een gezonde voeding stijl hebt met de nodige afwisselingen, zodat je alles binnen krijgt wat nodig is, waaronder ook eiwitten en koolhydraten is dit niet nodig.

Het kan zeker geen kwaad om eens een babbeltje te doen met een deskundige om te kijken of je goed bezig bent of om je een duwtje in de rug te geven.

Even kort en krachtig: Sporten = afbraak, rusten + voeding = opbouwen, door meer maar gepland te sporten ga je na een tijdje minder last hebben van die vervelende spierpijnen !!

Tot snel !!

Elke Vanhoof

@CyclingCube